بعد از ثبت نام در پاکوک، کیف پول خود را شارژ کنید. حال می توانید نسبت به ثبت صورتحساب های خود به یکی از روش های موجود اقدام کنید.
در وب سایت بر روی گزینه «ورود و ثبت نام» کلیک کنید. اطلاعات درخواستی را وارد کنید. کد فعال سازی پیامک شده را وارد نمایید. در این مرحله ثبت نام شما انجام شده است.
بعد از وارد شدن به برنامه، روی گزینه پروفایل کلیک کنید و از این قسمت برگه ویرایش اطلاعات را باز کنید.
بله. قبل از شروع به فعالیت و صدور صورتحساب حتما باید در سایت عضو شوید.
خیر. در حال حاضر امکان استفاده تستی وجود ندارد.
در قسمت پروفایل با انتخاب گزینه تغییر کلمه عبور می توانید رمز جدید تعریف نمایید.
اگر کلمه عبور خود را فراموش کرده اید بر روی گزینه ورود کلیک و روی گزینه فراموشی رمز عبور کلیک نمایید. موبایل خود را وارد و دکمه ارسال را بزنید تا کلمه عبور جدید برای شما ارسال گردد.
خیر. این مبلغ به هیچ وجه مسترد نمی گردد. لذا با توجه به این نکته نسبت به واریز وجه اقدام نمایید.
با استفاده از روش های ثبت دستی صورتحساب، بارگذاری فایل اکسل صورتحساب، ارسال اطلاعات از طریق API و استفاده از نرم افزار تبدیل اطلاعات صورتحساب می توانید صورتحساب های خود را ارسال نمایید. هر کسب و کاری با توجه به شرایط خود می تواند یک یا چند روش را انتخاب کند.
بعد از انتخاب الگوی مورد نظر، اطلاعات صورتحساب های خود را در آن وارد کنید.
از نرم افزارهای حسابداری خود گزارش صورتحساب ها را در قالب فایل اکسل دریافت و در فرمت ارائه شده از سوی پاکوک وارد کنید. سپس آن را در قسمت ثبت گروهی صورتحساب بارگذاری کنید.
اگر شرکت نرم افزار حسابداری هستید و یا مودی هستید که امکان استفاده از API را دارید، بدون هیچگونه تغییری در ساختار پایگاه داده خود می توانید درخواست خود را به پشتیبانی ارسال کرده تا اقدامات لازم در این خصوص صورت گیرد. در این روش صورتحساب های شما به صورت کدگذاری شده به حافظه مالیاتی پاکوک ارسال و بعد از پردازش به سامانه مودیان ارسال می گردند.
با نصب نرم افزار اختصاصی پاکوک بر روی سیستم خود می توانید در هر زمان نسبت به ارسال صورتحساب های خود به صورت کدگذاری شده به حافظه مالیاتی پاکوک اقدام کنید. در این روش صورتحساب های شما به صورت کدگذاری شده به حافظه مالیاتی پاکوک ارسال و بعد از پردازش به سامانه مودیان ارسال می گردند. برای استفاده از این قابلیت درخواست خود را به پشتیبانی ارسال کرده تا اقدامات لازم در این خصوص صورت گیرد.
بعد از ثبت نام در سامانه مودیان با ما در تماس باشید تا از طریق نرم افزار تولید کلید عمومی و خصوصی این کد در اختیار شما قرار گیرد.
در پنل کاربری خود به تعداد دلخواه می توانید کاربر و سطح دسترسی تعیین کنید.
صورتحساب الکترونیکی فاکتور فروشی است که دارای یک شماره منحصر به فرد مالیاتی است. در این نوع از صورتحساب، اطلاعات مندرج در آن، در یک فضای الکترونیکی به نام حافظه مالیاتی مخصوص مودی ذخیره میشود تا از طریق آن به سامانه مودیان ارسال گردد. اینکه چه مشخصات و اقلام اطلاعاتی باید در صورتحساب های الکترونیکی قید گردد، توسط سازمان و متناسب با نوع کسب و کار تعیین و اعلام شده است.
حافظه مالیاتی یک نوع ابزار سخت افزاری یا نرم افزاری است. حافظه مالیاتی سخت افزاری ابزاری مانند دستگاه پوز است و نوع نرم افزاری آن مانند درگاه های پرداخت اینترنتی برای ثبت و نگهداری اطلاعات مندرج در صورتحساب های الکترونیکی و انتقال آن به سامانه مودیان مورد استفاده قرار میگیرد. هر مودی برای ارسال صورتحساب های الکترونیکی خود باید دارای یک حافظه مالیاتی باشد. این حافظه دارای یک شناسه یکتا یعنی منحصر به فرد و غیر تکراری است که توسط سازمان امور مالیاتی به حافظه مالیاتی مودی اختصاص داده می شود.
شرکت های معتمد اشخاص حقوقی هستند که پروانه ارائه خدمات به مودیان را از سوی سازمان امور مالیاتی کسب کرده اند. این شرکت ها آمده اند تا در زمینه های سخت افزاری، نرم افزاری، آموزش و مشاوره به مودیان جهت اجرایی شدن قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان کمک کنند. سازمان بر اساس نوع خدماتی که این شرکت ها ملزم به ارائه آن هستند، سه نوع مجوز صادر کرده است. شرکت های معتمد نوع 1، وظایف مرتبط با حوزه صدور، جمعآوری، نگهداری و ارسال صورتحساب الکترونیکی به سازمان امور مالیاتی و نظارت بر عملکرد مؤدیان در این حوزه را بر عهده دارند. این دسته از شرکت ها در اصل ابزار حافظه مالیاتی را در اختیار مودیان قرار می دهند.
شرکت های معتمد نوع 2، فعالیتهای مرتبط با حوزه آموزش به مؤدیان مالیاتی و احراز تسلط آنها به حقوق و تکالیف خود در ارتباط با قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان و سایر قوانین مالیاتی مرتبط با مؤدی را انجام میدهند.
شرکت های معتمد نوع 3 نیز خدمات مرتبط با حوزه مشاوره و حسابداری مالیاتی مانند مشاوره فنی و غیرمالیاتی، مشاوره مالیاتی، کمک به تنظیم اظهارنامههای مالیاتی، تهیه و نگهداری دفاتر و سایر موارد غیرحاکمیتی به تشخیص سازمان امور مالیاتی را ارئه میدهند.
بر خی از شرکت های معتمد دارای بیش از یک نوع مجوز هستند؛ مثلاً هم نوع 1 هستند و هم نوع 2.
شناسه یکتا به منزله امضا و مهر مودی است که در صورتحساب ها موجود است. برای همین به آن امضای دیجیتال یا الکترونیکی هم می گویند. این شناسه از سوی سازمان امور مالیاتی برای حافظه مالیاتی هر مودی به صورت یکتا و غیر تکراری صادر و به عنوان کد شناسایی حافظه مالیاتی شناخته میشود. شناسه یکتای حافظه مالیاتی دارای ۶ کاراکتر شامل اعداد و حروف انگلیسی است که در ابتدای شماره تمام صورتحساب های الکترونیکی درج میگردد.
شماره منحصر به فرد مالیاتی یا شماره منحصر به فرد صورتحساب الکترونیکی، شمارهای یکتا و غیر تکراری است که به ازای هر صورتحساب الکترونیکی در سامانه مودیان تولید می شود. این شماره یک کد ۲۲ کاراکتری است که ۶ کاراکتر ابتدای آن، همان شناسه یکتای حافظه مالیاتی است.
سامانه مودیان سامانهای است که توسط سازمان امور مالیاتی کشور طراحی و در دسترس فعالان اقتصادی و سایر مردم قرار گرفته است و کلیه ی امور مالیاتی فی ما بین مودیان و سازمان مالیاتی از طریق این سایت انجام می شود. در این سامانه به هر مودی، کارپوشه ویژه ای اختصاص یافته و تبادل اطلاعات میان مودیان و سازمان منحصراً از طریق این کارپوشه انجام می شود. مودیان می توانند با استفاده از هرگونه سخت افزار یا نرم افزار اعم از رایانه شخصی، دستگاه پوز، درگاه پرداخت الکترونیکی، سامانه های ابری یا هر وسیله دیگری که حافظه مالیاتی به آن متصل شده باشد، به سامانه مؤدیان متصل شوند. آدرس اینترنتی این سامانه www.tp.tax.gov.ir است و ثبت نام در آن طبق قانون از وظایف صاحبان مشاغل اعلام شده است. مرجع نهایی ثبت، صدور و استعلام صورتحساب های الکترونیکی، سامانه مودیان می باشد.
منظور از پایانه فروشگاهی، نرم افزار یا سخت افزاری است که علاوه بر امکان اتصال به شبکه های پرداخت الکترونیکی رسمی کشور و سامانه مؤدیان، قابلیت ارسال اطلاعات مربوط به کلیه تراکنش ها و صدور صورتحساب الکترونیکی به سامانه مودیان را نیز داشته باشد. وسایلی مثل کامپیوتر و گوشی هوشمند (به واسطه نرم افزارهای موجود)، دستگاه کارتخوان بانکی (دستگاه پوز pos)، درگاه پرداخت الکترونیکی از انواع متداول پایانه فروشگاهی محسوب میشوند.
منظور از تاریخ مشمولیت اشخاص در قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان چیست؟
تاریخ مشمولیت برای مودیانی که در حال فعالیت هستند از تاریخ فراخوان و برای مودیانی که بعد از تاریخ فراخوان شروع به فعالیت رسمی نمودهاند، از تاریخ شروع فعالیت آنها میباشد. براساس فراخوان، الزام مودیان به صدور صورتحساب الکترونیکی مطابق زمانبندی زیر انجام میشود:
- شرکتهای پذیرفتهشده در بورس و فرابورس از اول آبان ۱۴۰۱
- شرکتهای دولتی و سایر دستگاههای اجرایی مشمول ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری از اول دی ۱۴۰۱
- اشخاص حقوقی به جز اشخاص حقوقی موضوع ماده (۱۶) قانون مالیات بر ارزش افزوده از اول فروردین ۱۴۰۲
- صاحبان مشاغل موضوع فراخوانهای هشتگانه مالیات بر ارزش افزوده قبلی از تاریخ اول تیر ۱۴۰۲
- صاحبان مشاغل گروههای اول و دوم موضوع آییننامه اجرایی ماده (۹۵) قانون مالیاتهای مستقیم از اول مهر ۱۴۰۲
- همه اشخاص باقیمانده از اول دی ۱۴۰۲
تمام اشخاص حقیقی صاحب شغل صنفی یا غیر صنفی و تمام اشخاص حقوقی شامل شرکتهای تجاری، اشخاص حقوقی غیر تجاری به نسبت درآمد ناشی از فعالیت انتفاعی خود و شرکت های خارجی که در ایران یا از طریق ایران کسب درآمد می کنند (موضوع فصل های چهارم و پنجم باب سوم قانون مالیات های مستقیم مصوب3 -12 -1366 با اصلاحات و الحاقات بعدی آن) مشمول این قانون هستند.
بعد از دریافت کارپوشه، مودی می بایست جهت صدور صورتحساب الکترونیکی نسبت به دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی اقدام کند. دریافت این شناسه دارای مراحل متعددی است که مهمترین بخش آن تعیین روش ارسال اطلاعات صورتحساب می باشد. در بخش «عضویت» بعد از انتخاب گزینه «شرکت معتمد/سامانه های دولتی» در کارپوشه، روشه ایی به شرح ذیل برای مودیان قابل انتخاب می باشد:
ارسال اطلاعات صورتحساب الکترونیکی به صورت مستقیم توسط شخص مودی:
در این روش مودی با استفاده از سیستم حسابداری خود و یا نرم افزارهایی که در این زمینه تولید شده، نسبت به امضا (با استفاده از کلید خصوصی خود)، صدور و ارسال اطلاعات صورتحساب الکترونیکی خود اقدام مینماید.
ارسال اطلاعات صورتحساب الکترونیکی به صورت غیر مستقیم از طریق شرکت معتمد نوع 1 به دو روش امکان پذیر است:
-با کلید شرکت معتمد:
در این روش شرکت معتمد اطلاعات صورتحساب الکترونیکی مودی را دریافت و با استفاده از کلید خصوصی و زیرساختهای خود اقدام به صدور و ارسال صورتحساب الکترونیکی مینماید. مسئولیت صدور و ارسال صورتحساب الکترونیکی با شرکت معتمد ارائه کننده خدمات مالیاتی خواهد بود.
-با کلید مودی:
در این روش مودی نسبت به امضا صورتحساب الکترونیکی (با استفاده از کلید خصوصی خود) و صدور آن و شرکت معتمد نیز نسبت به ارسال اطلاعات صورتحساب الکترونیکی به سامانه مودیان اقدام می نماید. در این روش مسئولیت صدور صورتحساب الکترونیکی با مودی و مسئولیت ارسال آن با شرکت معتمد ارائه کننده خدمات مالیاتی میباشد.
ارسال اطلاعات صورتحساب الکترونیکی به صورت غیر مستقیم و از طریق سامانههای دولتی:
در این روش امکان ارسال اطلاعات از طریق سامانههای دولتی امکانپذیر خواهد شد. با توجه به اینکه بسیاری از مودیان در معاملات خود با سامانه های دولتی از جمله سامانه ثبت برخط معاملات (ثامن)، سامانه تدارکات الکترونیکی دولت (ستاد) و سامانه جامع تجارت در تعامل و ارتباط هستند، می توانند طی هماهنگی با مراجع متولی سامانه های مربوطه، صورتحساب های صادره در این سامانه ها را مستقیماً به سامانه مودیان منتقل نمایند. در این روش مسئولیت صدور و ارسال صورتحساب ها با مودی است.